• Nieuws

Zoals misschien al bekend is heeft de nieuwbouw van Kindcentrum Sluisbuurt vertraging op gelopen. We hadden gehoopt dat hetkindcentrum er al zou staan, maar door verschillende oorzaken is dat niet gelukt. De optie om gewoon te wachten tot het kindcentrum er zou staan is er niet, want de overheid verwacht van ons dat we gaan starten op de afgesproken datum. En dat vinden we helemaal niet erg. We zijn al een lange tijd bezig met de voorbereidingen en we zijn er helemaal klaar voor!

Tijdelijke locatie

Het nog te bouwen kindcentrum zal dus, zolang de nieuwbouw nog niet is gerealiseerd, starten op een andere locatie. De afgelopen maanden zijn we in overleg geweest met de Gemeente Amsterdam over die tijdelijke locatie. Een noodvoorziening in de directe omgeving was te kostbaar en dus hebben we een aantal alternatieven bekeken. Afgelopen week is het besluit genomen om te starten in een bestaand kindcentrum:

DKC De Kleine Kapitein aan de Cruquiusweg 88

google maps cruquiusweg 88

Er is gekozen voor deze locatie omdat dit bestaande kindcentrum nog voldoende ruimte heeft voor ons en het niet al te ver ligt t.o.v. de plek waar ons eigen kindcentrum gebouwd gaat worden. De locatie is goed te bereiken over de weg, maar er kan ook gebruik gemaakt worden van de pontverbinding met de Sluisbuurt.

In het gebouw trekken we in op de tweede verdieping. We krijgen de beschikking over twee nieuwe lokalen, eigen toiletten en een gespreksruimte. Een mooie plek om een goede start te maken.

Startgroep

De instroom zal vooral vanaf groep 1 plaatsvinden, maar mocht je op zoek zijn naar een plek in een hogere groep, dan kunnen we dat bespreken.  We hebben in ieder geval al genoeg leraren om te beginnen. Misschien zijn er nog meer ouders die zich aan het oriënteren zijn of al weten dat ze hun kind(eren) willen inschrijven bij ons. Neem dan vooral contact met ons op!

Kinderopvang

Kindcentrum Sluisbuurt is natuurlijk meer dan een school. Het is een kinderopvang, voorschool en basisschool in één. Dit kunnen we in ons tijdelijk onderkomen helaas nog niet helemaal realiseren. Maar de partner waar we uiteindelijk mee gaan samenwerken, Eigen&Wijzer, heeft vlak naast De Kleine Kapitein een eigen locatie met een Kinderdagverblijf en een BSO:

Het Wijze Eiland aan de Th. K. van Lohuizenlaan 198

Dus ben je naast een basisschool op zoek naar een kinderdagverblijf voor een jonger broertje of zusje en wil je ook gebruik maken van de BSO, dan is dat mogelijk. De voorzieningen zijn er, alleen nog even anders.

Wellicht tot snel!

Geert-Jan Rietkerk
directeur Kindcentrum Sluisbuurt